torsdag 12 juni 2008

FRA-lagen diskuteras i radio & fd. SÄPOchefen uttalar sig i DN

Ännu ett tecken på att frågan får mer och mer uppmärksamhet är att t.om. de statliga medierna tar upp frågan. Nu senast var det P1 med Studio Ett som sände ett 14minuter långt inslag med debattörerna Johan Persson (folkpartiet) och Maria Ranka (tankesmedjan Timbro).

Klicka här för att lyssna på klippet eller här för att lyssna på programmet i sin helhet!

Förutom detta så kan vi på DN.se:s förstasida läsa hur förre SÄPO-chefen Anders Eriksson, i hårda ordalag kritiserar lagförslaget:
"Lagförslaget brister svårt vad gäller rättssäkerheten, anser Anders Eriksson. Så pass att han ifrågasätter om det är förenligt med grundlagen. Enskilda riskerar att utpekas felaktigt."
Samtidigt som detta publiceras så kör stoppafralagen.nu även en helsidesannons (kostnad 270 000kr) i pappersupplagan av DN, i ett sista desperat försök att skapa politisk debatt runt frågan.

I övriga nyheter kan vi notera att de flesta av riksdagsledamöterna i alliansen numera har färdigskrivna standardbrev som skrivs som svar till alla som epostar dem. Ett typexempel är Staffan Danielsson, som av sina väljare personkryssades in i riksdagen; men nu då det gäller, vägrar att lyssna på väljarna, utan väljer att följa partilinjen.

Uppdaterat:
Nu tar t.om SVT Rapport upp ämnet!Uppdaterat 2:
Ekot har även en intervju med Frederick Federley om hans voteringsvånda.
Färsk artikel i SvD diskuterar MUF:s inflytande på moderpartiet.
DN.se kör en artikel om bakgrunden till lagförslaget.

Inga kommentarer: