måndag 30 juni 2008

Börjar opinionen vända mot oss?

Kanske är det bara jag, men det känns lite som om vägen framför oss börjar plana ut. Vad som tidigare varit en nedförsbacke och medvind, börjar nu kännas mer som en uppförsbacke. Kanske är det så att vi opinionsbildare börjat tröttna lite på FRA-lagen. Inte på sakfrågorna då, utan på själva opinionsbildandet; det konstanta besvarandet av obefintliga eller dåligt grundade argument. Även om vi på senaste fått draghjälp av självaste generaldirektören för FRA, som också insett hur fåniga vissa argument i debatten varit, så blir själva debatten i sig långrandig. Detta leder till att allt fler av våra debattörer drar ner på takten. Till skillnad mot vissa generaldirektörer och politiker, så är inte vi heltidsarvoderade för våra insatser. Det börjar kännas kallt på barrikaderna och avbytarbänken är tom!

Det jag baserar min stundande skepsis på är att många av våra svenska dagstidningar på senaste publicerat flertalet artiklar, insändare och debattinlägg, som går mer eller mindre oemotsagda (i sitt format). För att inte nämna hur flertalet forum på Internet svämmar över av naiva argument som ofta baseras på kulören utav debattörens nermalda vete.

Den uppenbara bristen av vettiga opinionsyttrare visar sig som tydligast i en av Expressens artiklar, några nämnvärda citat: "Är riksdagen ett gäng SOPPRÖTTER? Jag säger BESTÄMT NEJ till FRA-lagen" samt "Läs gärna mina mail, avlyssna mina telefon samtal, jag har inget och dölja, inget spännande, brottsligt finns där, de som är emot FRA lagen, däremot..... hur mycket har de att döjla????".

Vad som händer nu är nog att vi får gå på sparlåga och ladda batterierna över sommaren, fram till riksdagens öppning den 16e september. Med vissa höjdpunkter på vägen - som nu på torsdag 3e juli, då det är bananrepublikfest i Stockholm!

Intressant? Andra bloggar med intressant material angående FRA-lagen: Opassande, Blogge Bloggelito, Svensson, Rick Falkvinge, MinaModerataKarameller, Christian Engström, Niklas Wykman.

PS. Ja, jag vet att Expressen kör en drive mot FRA-lagen just nu. Men oavsett hur många artiklar de trycker, så lyser själva ARGUMENTEN med sin frånvaro.

7 kommentarer:

Rick Falkvinge (pp) sa...

Oroa dig inte. Vi har försökt driva den här frågan i två år (ja, den finns med i valmanifestet inför riksdagsvalet 2006) och försökt väcka draken. Nu har draken vaknat, nu upphör den inte.

Saktar ner över sommaren, kanske, som allt i Sverige, men den upphör inte.

Björn Wadström sa...

Det är inte bara pirater utan även ett gäng maskrosor som alltid dyker upp mitt i asfalten;)
Jag saknar det alternativa budskapet i debatten. Frihet, kärlek, fred, lita på. Det går att stånga sig blodig mot de som bygger upp murar och är rädda. Det som händer nu, tror jag, är att människor börjar tro på sig själva och vill bygga ett annat samhälle.
Vi får se om min känsla är riktig..
...så fram tills avlyssningen och internkontrollen av medborgarna upphör så avslutar jag de flesta inlägg med. "för övrigt anser jag att FRA-lagen bör förstöras"
Nuvarande regering faller som ett korthus 2010 om de inte hittar något sätt att göra en kovändning..det vet Reinfeldt, Olofsson, Bildt och vad de nu heter.

Blogtester sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Alf Ulven

Pappa trädgårdsarbetare - fina jobb (som praktikant han var otrevlig emot - bhl alla med respekt) och sen fina jobb och verka för outsourcing (incorcing för kristna idioter, kd som bilförsäljare eller bilskojare), låglönejobb, invandring, nepotism via inkompetens äger fastighet mm
Nu pratar han om att avbryta arbetsmarknadspolitiken med “inte anpassad efter verkligheten”
Brott; skyddat mördare och storbrottslingar och attackerat “Olle sparat 1500 kr till cykel”
Falsk skitulv (lärare i svenska mm= egenintresset och socialpsykologi styr denne)
Pris i retorik
Bild Hitler “tystar ledaren pratar”
USA-höberbur och krist höger “fina salonger” (maffia)
Jesus övergivet Bill Clinton sa Lawinskyaffären
Det skulle vara juridiskt relevant
Isreael kommité, kungarad (Hägglund sitter)
Valet 06 Ulf Ekman och pratade (se detta, gapflabbade) o sa kvinnan som skulle stenas “tillhörde världslitteraturens största”

Klart migrän (ser aurorer och äter äpplen= epilepsi och ser syner och upplever varseblivning)

Pension?

Jfr den som sliter med relevanta frågor och finna lösningar och inte populism/egenintresse/falskhet mm

Putte sa...

Det har att göra med medias logik av att städigt leta efter det nya.
Det är som cykliska vågrörelser. Nu måste FRA-vännerna få föra fram sina argument. Sen får frågan vila under sommaren för att bli ny och fräsch den 16 september. Glöm inte att de flesta journalister håller med oss, men de måste göra sitt jobb oxå.

Johannes sa...

Putte: Du har nog helt rätt.

Anonym sa...

http://strikeforcevetansvarreligionen.blogspot.com/
ULF EKMAN= OBJEKTIV KRISTENDOM, HJÄLPA ANDRA (UTTAL), INDOKTRINERING (HJÄRNSPÖKE), LIVSFÖRING/VAL AV BANA OCH FRI VILJA (OCH FÖRVILLA FÖR ANDRA= EGENINTRESSET)= KORRELATION UTNYTTJA ANDRA. Den drivkraften som är viktigast. Andras beroendeförhållande (känna sig mäktig) och projicera inkompetens på andra och värre (brottsfrekvens= dolda faktorn).
Tro= kunskap, empiri, meta, visdom (1914= miraklernas skull= tron sorts högre kunskap jfr placebo/bluff).
Empiri för tro. Jfr farlig teori (ung antikrists ID, alla farliga maffior överallt från vetenskap/skola till institutioner och memer i samhället) som avviker från empirism, tex Mertons värden, beprövad erfarenhet (läkaretiken som prövats nyligen), kumulativt växande och att vi inte vet ens med teknik (tex göra som Jesus och vad som då väntar kring hörnet, mer omegapunktsteknologi etc).
Empiri (ärlighet, hederlighet och förnuft) = samhället ska godta (vidrighetslag eller helt enkelt arbetsmiljobrott - blogspot-com = för det är då dålig arbetsmiljö= empiri mm är vad vi kommit fram till och vad som är brottsligt/dåligt och ej utvecklande)
Jfr säkerhet yttre/inre hot (det blir viktigare och viktigare)
Jag personligen tror ju helt enkelt att tex satan= utomjordisk artexemplar (och är möjlig att döda, möjlig att få väck och internera och en dag skicka ner i en vulkan tex). Inte låsa sig till teori - ens om “Gud, Sebaot” och den som inte är gudomlig (Jesus, Dan 713 och om man läser i evangeliet som en rymdkapten som beslutar som han hör från ett komplext adaptivt datasystem etc).
Ledare, presidenter, ministrar etc = ställas mer krav (renhet som botar sjukdom= prövas inför domstol och sannolika bevis inför folket på siter, i infoblad, massmedier etc) tex Olmert (Israel sitter ju i regeringen trots mutor enligt uppgift) och Bush (pengar från Saudiaarabien) och andra fall

Lagen bygger på straff


http://missionxp.webblogg.se/ao/2006/december/

Hets mot andra länder (Kina= grisens folk, ryssland= gog och mog, muslimerna och dess religion= grövsta hetsen med bilder bla Muhammed i paradiset där han inte fick vara enligt ett omdöme som är brottsligt och bidrar till brott och inre hot/frid i samhället och ska bedömas som mkt brottsligt enligt bla EU:s FRA som vill höja straffvärdet - inte för att jag är för EU men...)

"Kristna" siter och andra religiösa= inte ska vara tillåtet (bara bloggar och då kanske någon klassificering om det är risk för hets mot folkgrupp)